Over ons

Even voorstellen… Joke Veldhuis

Joke Veldhuis is gediplomeerd voedings- en bewegingscoach en eigenaresse van Jokes Lifestyle. Jokes, op zijn Engels. Dus niet Joke’s? Joke: “Nee dat klopt. Ik heb deze naam gekozen omdat het een verwijzing is naar mijn eigen naam en omdat er tegelijkertijd een grapje in zit. Het programma dat ik aanbied is niet zwaarmoedig, maar juist altijd met een lach.”  

Jokes Lifestyle biedt je een combinatie van voeding en bewegen in groepsverband. Je werkt in je eigen tempo aan je eigen doelen. Goed in je vel zitten staat hierbij voorop, niet het aantal kilo’s dat eraf moet. Joke: “Mensen moeten weer van zichzelf leren houden. Ze weten vaak wel hoe het moet, maar het zakt weg. Ik help ze om de puntjes weer op de i te zetten.”  

joke

Over Joke

Joke in het kort: eigenwijs, doet graag iets voor een ander, energiek en met passie voor het vak. “Ik zorg er graag voor dat iemand zich weer fijn en lekker voelt. Mensen krijgen zin in sporten omdat ik het zelf met veel plezier doe. Ik sport al mijn hele leven: als kind ben ik begonnen met gymnastiek, toen badminton en daarna heb ik 20 jaar lang gebasketbald. Ik heb gefitnest, loop graag hard en houd van skiën. Ik vind eigenlijk alle sporten leuk om te doen en ben gek op wedstrijdvormen.”

Hoe het begon

In 2013 is Joke begonnen met het opzetten van het Fit & Smove programma in samenwerking met omnisportvereniging Avanti en de therapeuten van Fyon het Fysioteam. Joke: “Ik ben altijd al gek geweest op sport en vind het mooi om mensen te helpen zich vrijer te bewegen. Het geeft me een goed gevoel om te zien hoe mensen ervan opknappen. Omdat ik zelf gek ben op sport, vind ik het jammer als mensen bij de pakken neer gaan zitten als ze ouder worden en/of lichamelijke klachten krijgen. Het is zo zonde dat ze denken dat ze niet meer kunnen sporten. Want bewegen kan – bijna – altijd, ook met klachten en ook op latere leeftijd. Het is fijn om mensen verder te brengen dan ze zelf denken te kunnen komen. Ik vind het leuk om mensen daarin te motiveren, daar ligt ook mijn kracht.”

Altijd up-to-date blijven

Joke volgt zelf ook regelmatig trainingen en volgt sportieve ontwikkelingen en nieuws over voeding op de voet. Ze werkt met de nieuwste sportvormen en heeft dus zelf ook veel moeten leren. Joke: “Tai Chi vond ik het moeilijkst om te leren. Leren ontspannen is heel lastig, zeker als je sportief en fanatiek bent. In balans zijn past niet bij het sporten dat ik gewend was: kort, krachtig, scoren. Maar ook deze vorm van sport geeft me veel voldoening.”

Sportief, maar ook gezellig

Naast bewegen en voeding vindt Joke ook het sociale aspect heel belangrijk. “Ik wil niet alleen de sportieve prestaties van mensen, maar ook hun sociale contacten helpen verbeteren. Bewegen in een groep verbindt. We werken in groepen van 8 tot maximaal 10 personen. Mensen hebben raakvlakken met elkaar, ze hebben een stok achter de deur en ze hoeven het niet alleen te doen. We drinken na de training een kopje koffie en gaan eens in de zoveel tijd samen een hapje eten of een workshop volgen. Niet verplicht, wel heel gezellig.” 

Klaar om meer te beginnen?

Ben je benieuwd naar het programma van Jokes Lifestyle of wil je een proefles volgen? Neem dan contact op