Bewegen Op Recept BOR

Bewegen op recept Bijsluiter

 

Uw huisarts of de praktijkondersteuner heeft u een beweegrecept voorgeschreven. Wat houdt dat in?

 

Het beweegrecept

Samen met uw huisarts of praktijkondersteuner bent u tot de conclusie gekomen dat meer beweging u goed zal doen. Vandaar dat u in aanmerking komt voor het beweegrecept. Hiermee zet u de eerste stap om van bewegen een gewoonte te maken. Wanneer mensen erop letten voldoende te bewegen, komen ze allemaal tot dezelfde conclusie:

Je voelt je beter als je beweegt!

Waarom meer bewegen?

Voor veel klachten is bewegen een goed medicijn. Door voldoende te bewegen worden uw spieren sterker en verbetert u uw conditie. Het is ook goed voor uw spijsvertering, uw bloeddruk, uw botten en het helpt tegen stress. Vooral regelmatige lichaamsbeweging maakt u sterker. U voelt zich fitter en staat steviger in het leven. Daarnaast kan bewegen erg leuk zijn!


Hoe werkt Bewegen op recept?

Met bewegen op recept gaat u 3 maanden 1x per week onder deskundige begeleiding bewegen. Samen met uw huisarts kiest u voor de beweegactiviteit die het beste bij u past. Of er volgt eerst nog een intakegesprek met een beweegcoach of sportconsulent.

Wat kost het?

U gaat voor 3 maanden aan de slag, waarbij u betaalt voor 2 maanden. Het totaalbedrag voor uw ‘bewegen op recept’ traject dient bij de 1ste les door u te worden betaald aan de betreffende sportaanbieder.

Beginnen bij het begin

Bij de afspraak met uw huisarts of praktijkondersteuner worden de verschillende beweegmogelijkheden met u besproken. Als duidelijk is aan welke activiteit u mee wilt gaan doen, zal de huisarts u aanmelden bij de beweegaanbieder. De beweegaanbieder neemt contact met u op zodat een startdatum met u wordt afgesproken (vergeet uw beweegrecept niet mee te nemen). Nu kunt u van start!

Wanneer blijkt dat u een uitgebreidere beweegintake nodig heeft voordat u tot een keuze kunt komen, kan u worden doorverwezen naar een beweegcoach/sportconsulent.

Onderzoek naar effect

Om te zien of het beweegrecept effect heeft, ondergaat u bij de 1ste les een kleine fittest. Daarnaast vragen wij u als deelnemer mee te doen aan het evaluatiegesprek bij 5 weken. Aan het einde van ‘bewegen op recept’ zal weer een kleine fittest worden gedaan. Op deze manier kunt ú zien of uw gezondheid verbetert en kunnen wíj uw bevindingen verwerken en daarmee het bewegen op recept verbeteren. Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en alleen voor dit project gebruikt.

Veel succes en vooral veel plezier!